Uvjeti prodaje

UVJETI PRODAJE NA  WEB TRGOVINI

  

PODACI O PRODAVATELJU (DAVATELJU USLUGA)

Prodavatelj robe ponuđene na ovim stranicama je TVORNICA STOČNE HRANE d.d. Čakovec, Dr. Ivana Novaka 11, REPUBLIKA HRVATSKA, OIB: 47782362413, registrirana kod Trgovačkog suda u Varaždinu, br. Tt-01/645/3 putem svoje web trgovine „Gra-ma“ Čakovec, Zrinsko-Frankopanska 15, Tel. 00385 40 328 720, Fax. 00385 40 328 496, E-mail info@grama-trgovina.com, a kupac ilipotrošač (u daljnjem tekstu: kupac) je posjetitelj internetske trgovine koji odabere najmanje jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe, pošalje ga prodavatelju te plati naručenu robu.

Web trgovina Gra-ma Čakovec posluje odvojeno od Građevinsko-vrtnog centra i poljoprivredne ljekarne Gra-ma Čakovec, Zrinsko-Frankopanska 15 te tgovina i poljoprivrednih ljekarni Gra-ma (trgovina).

Uvjeti prodaje (cijene i drugi uvjeti) na web trgovini mogu biti različiti od uvjeta prodaje u trgovini.

 

OPĆE NAPOMENE

Kupnjom kupac pristaje ne sve uvjete i ostale odredbe prodavatelja te se smatra da je s njima bio upoznat i da ih kupnjom bezuvjetno prihvaća ("Pravne napomene").

Ovi Uvjeti određuju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na www.grama-trgovina.com i www.djecjaigralista.hr, uključujući i www.tobogan.hr.

Ovi Uvjeti kao i drugi uvjeti prodaje na čiju se primjenu prodavatelj poziva, primijenjuju se na bilo koju ponudu učinjenu od strane prodavatelja i na bilo koji ugovor zaključen na daljinu, a  koji su zaključili prodavatelj i kupac.

Kupcem će se smatrati i kupac koji prihvati ponudu učinjenu drugim oblicima elektroničke komunikacije ili telefonom, ali pod posebnim uvjetima.

Na pravne odnose između prodavatelja i kupca (ugovorne obveze iz i u svezi s potrošačkim ugovorima) ne odnose se odredbe propisa o elektroničkoj trgovini. 

Tekst ovih Uvjeta besplatno je dostupan svim kupacima.

  

OBJAVA

Objavljeni proizvodi s istaknutom cijenom ne smatraju se ponudom te eventualno učinjena narudžba od strane kupca ne obvezuje prodavatelja.

Objava sadrži prikladno sadržajan opis objavljenih proizvoda dostatan za adekvatnu procjenu proizvoda. 

SLIKE koje se koriste su ne moraju biti slike proizvoda.

Slike proizvoda, osobito onih prirodnog porijekla (npr. kamen, drvo i dr.), mogu značajno odstupati od originala. Slika proizvoda ne može vjerno odražavati stvarni dojam koji je različit od slike proizvoda na web trgovini, a ovisi o količini svijetla, kutu gledanja, stanju proizvoda (mokar, suh i dr.) i drugim okolnostima, tako da ta odstupanja mogu biti znatna.

Očigledne pogreške ili pogreške u objavi ne obvezuju prodavatelja.

Zbog mogućih nesporazuma, priopćenja učinjena telefonom ili nekim drugim oblikom komunikacije izvan sustava web trgovine ne obvezuju prodavatelja.

Sve objave sadrže obavijesti potrebne kupcu tako da mu može biti jasno koja su njegova prava i obveze vezane uz kupnju.

 

CIJENE I TROŠKOVI

Sve su cijene izražene u kunama s obračunatim PDV-om. 

Cijene su u pravilu fiksne, a samo iznimno mogu biti promjenjive na što će kupac biti upozoren.

Objavljene cijene ne sadrže trošak dostave. Trošak dostave vidljiv je kod zaključenja narudžbe.

U pravilu, trošak dostave je fiksan.

Iznimno od prethodne odredbe, moguća su odstupanja između naznačene težine i njoj pripadajućeg troška te konačnog troška dostave kojeg plaća kupac zbog:

- potrebe pakiranja robe na palete radi posebnih zahtjeva dostave te karakteristika robe (stavljanje veće količine robe na palete i/ili u posebnu dodatnu ambalažu i dr.),

- paletne dostave ili dostave tzv. gabaritne robe kao iznimke po cjeniku dostavljača (špeditera),

- dostave na lokacije koje su iznimka po cjeniku dostavljača (špeditera) kao npr. dostava na otoke ili udaljene krajeve,

- ponovne dostave,

- dostave pouzećem,

- naređenih mjera od strane države (npr. obvezna doplata na pošiljke povodom akcija Crvenog križa i sl.),

- promjene cijene goriva,

- potrebe dodatnog osiguranja transportu vrijednijih pošiljaka.

Učinjenom narudžbom smatra se da kupac prihvaća takva moguća odstupanja.

Cijene dostave odnose se samo na dostavu unutar Republike Hrvatske.

 

NARUČIVANJE

Naručivanje robe je moguće tijekom 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Roba se naručuje elektronskim obrascem.

Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučiti će one koje može, ali će kupcu dostaviti obavijest u elektronskom obliku o tome kao i o mogućnostima naknadne dostave. Kupac može otkazati isporuku cijele ili dijela narudžbe u elektronskom obliku prije nego se roba preda na otpremu.

 

PLAĆANJE

Naručena roba može se platiti: 1. pouzećem gotovim novcem ili karticama neposredno dostavljaču, 2. na osnovi predračuna ili 3. karticom korištenjem sustava WSPay. Kupac prilikom narudžbe treba odabrati jedan od oblika plaćanja i prema njemu obaviti plaćanje.

Ukoliko kupac prilikom narudžbe navede da će robu preuzeti u poslovnici, na ovakvu otpremu ne obračunavaju se troškovi dostave, ali tada se na ovakvu prodaju primijenjuju isključivo uvjeti prodaje putem web trgovine. Pod poslovnicom se smatra sjedište trgovine u Čakovcu, Zrinsko-Frankopanska 15.

Kod dostave paketa do 40 kg težine kupac može odabrati jedan od oblika preuzimanja odnosno plaćanja: POUZEĆEM, na osnovi PREDRAČUNA ili KARTICOM korištenjem sustava WSPay.

Kod tzv. gabaritnih pošiljaka, pošiljaka čija težina je iznad 40 kg, paletne dostave, pošiljaka većih dimenzija, dječjih igrališta, tobogana i sl., kupac može odabrati jedan od dva oblika plaćanja: na osnovi PREDRAČUNA ili KARTICOM korištenjem sustava WSPay.

Prodavatelj u svakom slučaju može od kupca zatražiti plaćanje na osnovi predračuna ukoliko procijeni da postoje razlozi za primjenu st. 3. UGOVOR.

Ukoliko kupac odabare opciju plaćanja POUZEĆEM, plaćanje može obaviti neposredno dostavljaču jednokratno gotovim novcem ili bankovnom kreditnom ili debitnom karticom (jednokratno),a orimaju se kartice MasterCard, Maestro, Visa i Union Pay International.

Ukoliko kupac odbabere način plaćanja PREDRAČUNOM, uz obavijest o prijamu narudžbe primiti će generirani UNIVERZALNI NALOG ZA PLAĆANJE sa svim potrebnim elementima za plaćanje te uplatu treba obaviti na osnovi tih podataka. Kupcu se u tom slučaju neće dostavljati posebni predračun ili ponuda. Ukoliko kupac ne plati iznos naveden u Univerzalnom nalogu za plaćanje u roku od 5 dana i ne dostavi DOKAZ O UPLATI putem elektroničke pošte, narudžba će se stornirati bez daljnje obavijesti. 

Naručene artikle s troškovima dostave kupac može platiti i korištenjem sustava WSPay. WSPay je siguran sustav za on-line plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardimakoje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju klreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica izvodi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. 

Bez obzira na oblik plaćanja, kupcu se izdaje račun u papirnatom i/ili elektronskom obliku koji mu se dostavlja uz pošiljku ili odvojeno poštom.

Za kupnju putem web shopa NIJE moguće elektronički izdati R1 račun. R1 račun izdaje se odvojeno.

 

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe kupac će primiti u elektronskom obliku.

Bez obzira na potvrdu narudžbe, prodavatelj može odustati od isporuke kada za to postoje opravdani razlozi (npr. nema robe na skladištu, utvrđeni nedostaci robe, nemogućnost dostave u razumnom roku, ponašanje kupca prije  ili nakon narudžbe i dr.).

 

OTPREMA I DOSTAVA

Prema ovim Uvjetima u rok se, bez obzira na kontekst u klojem se ovaj termin koristi, računaju samo radni dani (ponedjeljak - petak, osim subote, nedjelje, blagdana i neradnih dana).

U pravilu, otprema se obavlja dostavom unutar 5 dana.

Iznimno, dostava može potrajati i do 15 dana u slučaju isporuke gabaritne robe, dječjih igrališta ili njihovih elemenata, robe na paletama, robe nestandardnih dimenzija, zbog dostave u udaljene krajeve, dostave u rijetko naseljena mjesta, otoke i mjesta u koja se dostava ne obavlja svaki dan ili zbog nastupa objektivnih poteškoća u dostavi.

Rokovi iz st. 2. i 3. ove doredbe mogu biti produljeni uslijed nastupa okolnosti na koje prodavatrelj nema utjecaja (prirodne nepogode, epidemija, odluke vlasti, situacija u prometu, veliki broj narudžbi i sl.).

U pravilu, rok isporuke počinje teći teći od prvog idućeg radnog dana od dan registracije narudžbe, kod predračunskog plaćanja od prvog idućeg radnog dana od dana vidljive uplate na računu prodavatelja, a kod plaćanja karticama od idućeg dana od dana obavljene autorizacije od strane prodavatelja.

Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju otprema će se izvršiti odmah po primitku narudžbe.

Dostava na otoke i rijetko naseljena mjesta te mjesta u koja se dostava ne obavlja svaki dan u Republici Hrvatskoj obavlja se po posebnom rasporedu, u pravilu jednom u 3-5 dana u tjednu - prema rasporedu dostavne službe.

Ukoliko roba nije na raspolaganju, prodavatelj će kupca elektronski obavijestiti o mogućem roku isporuke. Kupac tada može ostati kod narudžbe. Ukoliko kupac odustane od narudžbe, a robu je platio unaprijed, uplaćeni novac će mu biti vraćen na račun ili iznimno putem pošte o njegovom trošku, u roku od 7 dana.

Kupac će o okvirnom terminu predaje (isporuke) biti na adekvatan način obaviješten (kod negabaritnih pošiljaka e-mail/SMS porukom dan prije i da dan isporuke, a kod gabaritnih pošiljaka jedan sat prije isporuke ili na drugi pogodan način prema pravilima dostavne službe).

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robu odmah pregledati i uočene nedostatke odmah prijaviti prodavatelju odnosno, može odbiti primitak robe ukoliko roba ima uočljive nedostatke ili je isporučena roba koja nije naručena. Kupac je reklamaciju dužan dostaviti odmah putem elektroničke pošte.

Ukoliko kupac robu ne primi u roku od 15 dana, dužan je o toj okolnosti u elektronskom obliku obavijestiti prodavatelja koji će u daljnjem roku od 10 dana utvrditi sve okolnosti koje se odnose na dostavu i o tome izvjestiti klupca.

Ukoliko pošiljku nije moguće predati u prvom pokušaju, kupca će se na adekvatan način obaviestiti o ponovnoj dostavi.

U cilju osobne primopredaje, kupac je dužan osigurati jednostavan i siguran pristup svojoj adresi. Dostavljač se neće zadržavati na aresi dostave dulje od 10 minuta. U protivnom, dostava će se prekinuti.

Roba će biti isporučena isključivo na adresu koju je kupac naznačio kao mjesto u narudžbi odnosno, do prvog kontaktnog mjesta ispred kupčeva imanja, s time da to mora biti udaljeno 20 m od dostavnog vozila (sigurno parkirno mjesto). Dostavljač je slobodan u procjeni rizika mogućnosti istovara. Ukoliko je procjena da ispruka nije sigurna (dostava se obavlja većim kamionima, 12 t, za gabaritne pošiljke!), istovar će se obaviti na prvom sigurnom mjestu. Jednom kada je roba istovarena rizik slučajne propasti i oštećenja stavri prelazi na kupca. Ukoliko usprkos tome isporuka nije moguća, roba će se vratiti u distributivno skladište te će kupac biti dužan u najkraćem roku osigurati sigurno mjesto isporuke. Ruta pristupa mora biti siguran cestovni put, bez ograničenja za zaustavljanje i parkiranje, široka najmanje 10 m, bez ikakvih prepreka, pokretnih ili nepokretnih, a podloga mora biti čvrsta i sigurna. 

Kupac je dužan obavijesiti prodavatelja ukoliko postoje poteškoće s pristupom.

Kupac mora osigurati svoju ili nazočnost ovlaštene osobe cijeli dan na dan isporuke.

Dostava odnosno predaja obavlja se isključivo naručitelju ili osobi koju on pismeno ovlasti uz navođenje njezinog punog imena i prezimena te registarske oznake vozila kojim će se prijevoz obaviti.

Dostavno osoblje neće ulaziti u/na imovinu kupca ili bilo koje druge osobe.

Za oštećenja puta, travnjaka, cvijetnjaka i druge imovine prodavatelji dostavna služba ne odgovaraju.

Kupac preuzima obvezu ISTOVARA o svom trošku. Kupac mora robu istovariti odmah. Kod isporuke teže (gabaritne) pošiljke kupac je dužan o svom trošku osigurati pogodna sredstva za istovar (npr. viličar ili sl.).

Kupac ne može uvjetovati dostavu u vremenu i drugim vozilom koje nije predviđeno PLANOM DOSTAVE dostavne službe. 

Ukoliko dostava ne uspije iz bilo kog razloga pošiljka će se vratiti prodavatelju o trošku kupca.

Dostavno osoblje nnije ovlašteno mijenajti ove Uvjete.

  

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Sve reklamacije se upućuju na elektronsku adresu prodavatelja. Za reklamacije vrijede opći propisi kojima se reguliraju odnosi u prodaji robe (Zakon o obveznim odnosima, Zaklon o zaštiti potrošača…).

Ako imate problem s robom ili uslugom koju ste kupili na internetu možete podnijeti pritužbu na Platformi za internetsko rješavanje sporova (ORS). Tu će pritužbu zatim riješiti neovisno tijelo za rješavanje sporova.

Na jednostrani raskid ugovora primijenjuju se druge odredbe ovih Uvjeta kupnje.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Tvornica stočne hrane d.d. Čakovec štiti privatnost svojih kupaca.

Kupnjom preko interneta kupac može biti izložen rizicima koji inače proizlaze iz internetskog poslovanja, a na koje Tvornica stočne hrane d.d. nema utjecaj.

 

OSOBNI PODACI

Pod osobnim podacima smatraju se podaci kojima se kupac identificirao prilikom kupnje. Tvornica stočne hrane d.d. izjavljuje da će na ovaj način prikupljene osobne podatke koristiti samo za identifikaciju prilikom korištenja usluge web trgovine. Prikupljeni podaci neće se dostavljati trećim osobama ili s njima razmjenjivati niti na drugi način učiniti ih dostupnima trećima.

Tvornica stočne hrane d.d. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Tvornica stočne hrane d.d. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

KOMUNIKACIJA

Komunikacija između kupca i prodavatelja je u elektronskom obliku. Iznimno, ukoliko prodavatelj to prihvati temeljem dogovora s kupcem, komunikacija može biti telefonska ili putem telefaksa.

 

OSTALE PREDUGOVORNE OBAVIJESTI

1. sva roba ima odgovarajuću deklaraciju te ostalu propisanu dokumentaciju. Na zahtjev kupca mogu mu se obavijesti o robi dostaviti telefaksom ili putem elektroničke pošte ili ga se uputiti na neku od internetskih stranica koje sadrže detaljnije informacije (tehnički listovi i sl.);

2. adresa, telefonski brojevi za kontakt te druge neophodne informacije sadržane su na ovim stranicama ili Pravnim napomenama (http//grama.com.hr/pravne-napomene) ili u prilogu "Kontakt" (pristup sa dna stranice);

3. sve cijene su izražene kao maloprodajne s PDV-om, a za robu za koju propisi nalaži isticanje cijene za jedinicu mjere - cijena je izražena za jedinicu mjere i za pakiranje s PDV-om;

4. korištenje sredstava daljinske komunikacije trgovac ne naplaćuje;

5. pritužbe se podnose na način na koji se podnose pisani prigovori (http//grama.com.hr/pravne-napomene);

6. trgovac odgovara za materijalne nedostatke robe sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima;

7. za mane robe za koju je izdan jamstveni list trgovac odgovara sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima;

8. ukoliko kupac ima primjedbe ili među strankama izbije spor, a kupac je trgovcu već uputio primjedbe, trgovac će spor nastojati riješiti prvenstveno mirnim putem u razumnom roku. Izvansudsko rješavanje spora provodi se mehanizmima i sredstvima predviđenim za komunikaciju između trgovca i kupca utvrđenim ovim pravilima odnosno Pravnim napomenama. Spor rješavaju ovlaštene osobe trgovca. Kupac može koristiti pravna sredstva propisana zakonom (prijava Sudu časti, pokretanje postupka mirenja ili tužba sudu). U slučaju sudskog spora, mjesno nadležan je sud prema sjedištu trgovca te tu nadležnost kupac prihvaća stupanjem u poslovni odnos s trgovcem;

9. ove odredbe sastavni su dio svakog ugovora o prodaji. 

 

PRAVO NA JEDNOSTRANI OTKAZ UGOVORA (ODUSTANAK, PRAVO POVLAČENJA)

Kupac može jednostrano otkazati (raskinuti) ugovor o prodaji na daljinu, bez navođenja razloga, u roku od 14 dana od dana primitka robe. Otkaz se upućuje na alektroničku adresu trgovca putem kontakt forme sa stranice "Kontakt" odnosno na info@grama-trgovina.com ili korištenjem Obrasca za jednostrani raskid ugovora (dolje). Nikakav drugi oblik otkaza (telefono, telefaksom, običnom e-mail porukom i sl.) NIJE VALJAN I NEĆE SE OBRAĐIVATI.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora. 

 

Rok za otkaz počinje teći od dana primitka robe ili zadnjeg komada naručene robe (šarže) istom narudžbom. U slučaju sporazuma o redovitoj isporuci robe tijekom određenog razdoblja, rok počinje teči od dana primitka prvog proizvoda.

Prodavatelj će potvrditi primitak otkaza u zakonskom roku. 

 

OBVEZE KUPCA ZA VRIJEME ROKA PROMIŠLJANJA

Tijekom razdoblja od dana primitka robe do dana otkaza ugovora, kupac se je dužan brinuti no robi i pakiranju. 

Robu mora vratiti u istom stanju u kojem ju je primio tj. ona mora biti potpuna (cjelovita), neoštećena i u originalnoj i neotvorenoj ambalaži. Kod toga vrijedi načelo koje vrijedi i za kupnju u trgovini, a to znači da kupac može samo pregledavati robu bez otvaranja ambalaže.

 

OBVEZE KUPCA U SLUČAJU OTKAZA UGOVORA O KUPNJI

U slučaju otkaza ugovora kupac snosi troškove dostave i povrata robe, osiguranja robe te eventualno umanjenja vrijednosti robe ili oštećenja ambalaže (razumni dio cijene) o čemu će biti obaviješten.

Kupac je dužan vratiti robu sa svim isporučenim dijelovima i pratećim priborom te u originalnom stanju i originalnoj neoštećenoj ambalaži (neotvoreni proizvod). Rizik i teret dokazivanja za ispravno i pravodobno ostvarivanje prava je na teret kupca.

Troškove povrata snosi kupac.

Kupac je dužan vratiti robu prodavatelju odmah ili člim prije je to moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od dana obavijesti da se otkaz uvažava. 

 

OBVEZE PRODAVATELJA

Prodavatelj će potvrdu o primitku izjave o otkazu kupcu poslati odmah ili u razumnom roku.

Prodavatelj će vratiti primljeni iznos (eventualno umanjen) od kupca u roku od 14 dana od dana primljenog otkaza i svih potrebnih obavijesti za nesmetan prijenos sredstava (broj računa i dr.). 

Prodavatelj ne vrši povrat u gotovom novcu. 

Ukoliko je kupac odabrao skuplji način isporuke od standardne, prodavatelj neće nadoknaditi dodatne troškove.

 

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI OTKAZ UGOVORA 

Kupac nema pravo na otkaz ugovora u slučaju:

- da je roba izrađena po njegovoj specifikaciji ili je njemu prilagođena, osobito dječja igrališta, gabioni i dr. 

- da se radi o lako pokvarljivoj robi ili kojoj brzo istječe rok uporabe,

- da je roba zapečaćena pa se ne može vratiti iz zdravstvenih ili higijenskih zahtjeva,

- da se radi o robi s cijenom je kupac podložnoj fluktuacijija na financijskom tržištu na koje prodavatelj nema utjecaja,

- prodaje na javnoj dražbi,

- da je kupac na robi izvršio izmjene, preinake ili popravke

- kamen, pijesak, malč, supstrati i zemlja.

 

PRAVNA PRAVILA – UVJETI PRODAJE I ISPORUKE

Na odnose prodavatelja i kupca odnose se i druga pravna pravila objavljena na stranici pravne napomene kao i posebna pravila koja prate sam proizvod. U tim pravilima sadržane norme sastavni su dio pravnog posla zaključenog između prodavatelja i kupca, osim ukoliko nisu u suprotnosti s ovim uvjetima.

 

POSEBNI UVJETI I JAMSTVA

Roba je namijenjena samo za osobnu uporabu te uporabu pod posebnim uvjetima navedenim u opisu proizvoda ili uputstvima uz proizvod.

Roba nije prehrambeni proizvod.

Prodavatelj nije dogovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem proizvoda. Prodavatelj ni u kom slučaju ne dogovara za bilo kakvu izravnu, posljedičnu, slučajnu, neizravnu ili posebnu štetu, čak i ako mu je bilo poznato da je moguće da ona nastane.

Kupac je dužan robu koristiti sukladno njenoj svrsi i namjeni.

Kupcu nije dozvoljeno na robi vršiti izmjene, preinake ili popravke.

Upozorenja:

- samo za osobnu uporabu,

- uporaba po posebnim uvjetima i ograničenjima,

- nije prehrambeni proizvod.

Prodavatelj jamči da je roba u skladu s ugovorom, specifikacijama navedenim u ponudi, s razumnim zahtjevima upotrebljivosti/ili pouzdanosti te u skladu s postojećim propisima na dan sklapanja ugovora o prodaji. 

Posebni uvjeti ajmstva za dječja igrališta i komponente:

- jsmtvo na komponente je 1 ili dvije godine, a na drvene dijlove jamstvo se ne daje.

Svaki zahtjev koji proizlazi iz jamstva ili odgovornosti prodavatelja mora biti dostavlken pismeno, detaljno obrazložen,s  fotografijama i ostalim prilozima.

 

GRAĐEVINSKI (KONSTRUKCIJSKI) PROPISI I ZAHTJEVI (ako je primjenjivo)

Ispunjenje građevinskih (konstrukcijskih) propisa i zahtjeva odgovornost iskjljučiva je kupca usprkos tome što jasno želimo dati do znajja da naši proizvodi nisu namijenjeni uporabi tamo gdje se traži primjena građevinskih, konstrukcijski i montažnih propisa i drugih zahtjeva (normativni, iskustveni, stručni i dr.).

 

VAŽENJE UGOVORA

Ugovor se smatra ugovorom zaključenim na određeno vrijeme i ne može se utomatski produljiti ili obnoviti na neodređeno vrijeme.

 

IZMJENE I DOPUNE PRAVILA

Tvornica stočne hrane d.d. ima pravo u svako vrijeme mijenjati ova i druga pravila poslovanja. Izmjene će se objaviti na web stranicama PC Gra-ma Čakovec i vrijede od trenutka objave.

 

KONTAKT I PRIGOVORI

Kontakti (opće naravi) s prodavateljem mogu se ostvariti preko naznačene e-mail adrese kontakt i objavljenih brojeva telefona i telefaksa. Na isti način prodavatelju se dostavljaju i prigovori, detaljnije na pravne napomene.

 

SUDSKA NADLEŽNOST U SLUČAJU SPORA

Za slučaj spora kupac prihvaća nadležnost suda prema mjestu sjedišta trgovca.

 

U Čakovcu, 30. svibnja 2019. (zadnja izmjena)

Tvornica stočne hrane d.d. Čakovec