Dječja igrališta za mali vrt

 

Kako definirati mali vrt? Teško je reći. Osim dimenzijama, veličinu vrta definira oblik, uređenje te njegov položaj i sve su to važni elementi kod donošenja odluke gdje smjestiti prostor za dječju igru odnosno, dječje igralište. Treba voditi računa i o tome da li smještaj igrališta udovoljava i zahtjevima sigurnosti dječje igre. Dobar primjer je ljuljačka. Ona sama po sebi zauzima mali prostor (270x270 cm), ali kada je u uporabi, zahtjeva površinu koja je po dimenzijama znatno veća (730x270 cm)! To znači da je za  funkcioniranje nekog igrališta potrebno osigurati znatno veći prostor od osnovnih dimenzija.

Dječja igrališta prati GS certifikat. Zbog sigurnosnih razloga, ovaj certifikat traži da se na svakoj vanjskoj strani penjalice osigura najmanje 2 metra dodatnog prostora (sigurnosna zona). Ovaj zahtjev zapravo vrijedi za sva igrališta iz ponude Gra-me (JUNGLE GYM i TRIGANO).

Tornjevi (kule)

Na ovom mjestu ćemo dati primjer za četiri igraća tornja, s time da je za svako igralište neophodno provjeriti koliko je prostora potrebno osigurati s obzirom na sigurnosne zahtjeve.

  • JUNGLE TOWER: Jungle Tower karakterizira otvorena platforma koja je nešto manje visine od ostalih tornjeva,  a standardno dolazi sa valovitim toboganom i prostorom za pješčanik na dnu. Ovaj toranj može primiti do troje djece.
  • JUNGLE HOME: Jungle Home karakterizira markantni drveni krov, ima zabavno obojene prečke i prostor za pješčanik.
  • JUNGLE CASTLE: Jungle Castle je robusna konstrukcija s krovom koja može primiti do petero djece.
  • JUNGLE CASA: Jungle Casa je kompletno drveno igralište s okvirom za penjanje, s valovitim toboganom te ulazom i izlazom na istoj strani što ga čini prikladnim za mali vrt.

Koristite planer za kalkuliranje točnih dimenzija tornjeva i modula.

 

 

Sa toboganom

Bez tobogana

Dužina

Širina

Visina

Dužina

Širina

Visina

Jungle Tower

280

80

210

120

80

210

Jungle Home

300

130

290

140

130

290

Jungle Castle

290

150

290

110

150

290

Jungle Casa

305

140

280

140

140

280

 

Moduli

Dječja igrališta mogu se komponirati s različitim modulima. Postoji li prikladni prostor u vrtu, dodavanjem modula djeci ćemo pružiti dodatnu zabavu. Najpogodniji moduli za mali vrt su:

  • Playhouse module: Playhouse modul ima iste značajke kao i kazalište no to je integrirani okvir. Playhouse modul je dodatni okvir za igru putem kojeg djeca stječu iskustvo i doživljaj kazališta.
  • Balcony module: Modul balkona proširuje mogućnosti igre bez zauzimanja dodatnog prostora u vrtu. Dodatak StarOscope™ čini ga idealnim mjestom za proučavanje, baš kao iz zvjezdarnice.
  • Picnic module*: Djelomično je integriran o dno okvira, što znači da zauzima samo malo dodatnog prostora u vrtu.
  • Mini Market Module*: Mini Market je jedan od modula koji također ne zahtijeva puno prostora. Ovaj modul se nalazi na dnu tornja.

Točna veličina modula izračunava se pomoću planera.

Dodaci

Kompletiranim igralištima mogu se dodavati pojedini dodaci, npr. Fun telefon i dr. Mnoga igrališta već imaju uključen neki od dodataka.

Kazalište

Među dječjim igralištima iz naše ponude JUNGLE PLAYHOUSE je najkompletnije igralište. S dimenzijama od 150x150 cm i potrebnim prostorom od 260x250 cm lako se uklapa u mali vrt. Kada djeca malo odrastu, kompletu možete dodati drveno kazalište. Dodavanjem pojedinih modula s vremenom prostor za igru može se znatno povećati,a  da to istovremeno ne znači preveliki zahvat u prostor.

Donošenje odluke

Imati li bilo kakvih pitanja ili ste u dvojbi o potrebnom prostoru, slobodno nam se obratite, rado ćemo vam pomoći.

 

* Mini Picnic i Mini Market moduli ne mogu biti priključeni na Jungle Tower

Natrag na novosti