Sastavljanje igrališta

Vrijeme sastavljanja

Vrijeme sastavljanja igrališta varira između proizvoda. U opisnom dijelu na web trgovini te uputama pronaći ćete naznaku za svako igralište koliko je predviđeno vrijeme za sastavljanje (prosječno).

Potreban alat

Za montažu ćete trebati: električna bušilica, čekić, odvijač, metar, pila za drvo i olovka. Sve ostalo ćete dobiti u kompletu (svrdla, spojne konzole, sidra za uzemljenje, vijci i dr.).

Priručnik za montažu

Uz igralište ćete primniti detaljan priručnik za montažu na svakom jeziku sa slikovnim uputama te druge potrebne informacije. 

 

Sigurno igralište

Da bi igra bila sigurna, molimo da vodite računa o sljedećem:

- set za igru postavite na nepopločenu ravnu površinu, kao što je trava, čvrsta zemlja ili čvrsti pijesak i sl. Nemojte set postaviti na beton, asfalt, šljunak ili neku drugu tvrdu površinu,

- Površina tla mora biti ravna,

- nagnuta površina može uzrokovati ruženje ili lom kontrukcije. Nagnuća utječi na naprezanje i slabljenje spojeva te će to s vremenom dovesti do njihova slabljenja ili propadanja,

- sigurno područje za igru predstavlja zonu od 2 metra od igrališta na sve strane. pad na tvrdu podlogu može uzrokovati ozbiljne ozljede. Pokrov za igralište postavite u sigurnu zonu.

Sidrenje

Svaki set se učvrćuje (sidri) sa po dva (ili više, ovisno o veličini seta) sidra. 

Prvo se mora sastaviti igralište te se na namjeravanom mjestu postavljanja iskopaju rupe promjera 40 cm i dubine 50 cm. Potom se na set pričvrste sidra.

Rupa se potom ispuni betonom (cca 40 l ili 80 kg). Beton se stvrdnajva 24 sata u kom periodu se igralište ne smije koristiti ni micati.

Preporučene podloge

- dvostruko usitnjeni malč kore drveta     50 cm debljine

- ujednačena drvena sječka                     50 cm debljine

- fini oblutci                                               50 cm debljine

- fini pijesak                                              50 cm debljine

- trava

- antistres podloga (gumena).

Neke od materijala možete pronaći na našoj web trgovini (www.djecjaigralista.hr/dodaci).

 

 

 

Natrag na novosti