1. 1
  2. 2

Sva su naša igrališta dizajnirana tako da ih lako mogu sastaviti dvije odrasle osobe ("uradi sam"). Igralište se dostavlja nemontirano (drvo izrezano po dužini, komplaet za montažu te ilustrirani priručnik za montažu "korak po korak" na hrvatskom jeziku).

Više o tome

Naša je dječja igrališta lako montirati uz pomoć ilustriranog priručnika za montažu "korak po korak".

Više o tome

Gra-ma Čakovec u suradnji sa svojim partnerom ITALVENETA DIDATTICA nudi vrhunska i svestrana rješenja za školski i vrtićki namješta.

Više o tome

Paketi se dostavljaju u pravilu u roku od 5-15 radnih dana od dana evidentirane uplate odn. narudžbe. U rok se računaju samo radni dani od ponedjeljka do petka, dok se u taj rok ne računaju subote, nedjelje, blagdani i neradni dani u RH.

Više o tome

JUNGLE GYM dječja igrališta iz naše prodajne ponude su izvorni proizvodi.

Više o tome

Penjalice i ljuljačke imaju magnetski utjecaj na djecu. Kako se samo male bebe vesele i smiju dok ih ljuljamo! Ili spuštanje niz tobogan – nikada nije dosta! Starija djeca se natječu jedni protiv drugih koji je od njih brži u savladavanju različitih igara.Ukoliko imate dvojbi prije nabavke dječjeg igrališta (ljuljačke, penjalice, tornja i dr.), željeli bismo vam pomoći s barem jednim od sljedećih razloga zbog kojih bi trebali u svom dvorištu instalirati dječje igralište.

Više o tome

Gotovo nema trgovine u kojoj ne možete kupiti dječje igračke, osim u rijetkim iznimkama. Ponuda je, može se reći - ogromna što kupce stavlja u doista tešku poziciju. Kako donijeti ispravnu odluku? Čime se voditi kod donošenja odluke?

Igračke koje se stavljaju na tržište moraju udovoljavati određenim zahtjevima, a to su, u prvom redu zahtjevi sigurnosti.

Igračke imaju izimnu ulogu u u razvoju djeteta. Kako bi svojem djetetu osigurali pozitivna iskustva, predlažemo da slijedite savjete u pogledu sigurnosti igračaka u ovom blogu.

 

Više o tome

Da bi dječja igra bila bezbrižna, a da su istovremeno i roditelji sigurni da se ta igra neće pretvoriti u tragediju, čemu na žalost nerijetko svjedočimo, igračke i dječja igrališta moraju biti sigurna. U Europi se, kad je o našem okruženju riječ, ulažu veliki napori, u prvom redu da se stvori adekvatan pravni okvir za to područje, a s druge strane, proizvođači koji računaju na tržišni uspjeh poduzimaju niz mjera da bi svoje proizvode učinili u potpunosti sigurnima.

Dječja igrališta možemo podijeliti u ona koja su javnog karaktera (tzv. javna igrališta ili igrališta za javne površine) te igrališta namijenjena za privatne potrebe (za nejavne površine ili privatna igrališta, vrtna igrališta). I na jedna i druga se odnosi određena pravna regulativa koja se mora poštivati.

Više o tome

Prije kupnje drvenog proizvoda trebate biti svjesni svojstva drva.

Dječja igrališta imaju drvene elemente koji su konstruktivni element jedinstvenog proizvoda. Proizvodi od drva ili pojedini dijelovi nekih proizvoda su proizvedeni isključivo od prirodnog drva.

Drvo kao prirodni materijal karakteriziraju po prirodi stvari određene nepravilnosti (raspored i oblik godova, varijacije u boji, raspukline, djelomična izvitoperenost, čvorovi i dr.) što je posljedica njegove prirode i svojstava (različita gustoća i tekstura, vlažnost i apsorpcija vlage i sl.). 

Svi opisani nedostaci ne utječu na sigurnost i kvalitetu proizvoda.

Svim se kupcima preporuča da drvo redovito održavaju sukladno uputama i njegovoj prirodi.

Više o tome

Kako definirati mali vrt? Teško je reći. Osim dimenzijama, veličinu vrta definira oblik, uređenje te njegov položaj i sve su to važni elementi kod donošenja odluke gdje smjestiti prostor za dječju igru odnosno, dječje igralište. Treba voditi računa i o tome da li smještaj igrališta udovoljava i zahtjevima sigurnosti dječje igre. Dobar primjer je ljuljačka. Ona sama po sebi zauzima mali prostor (270x270 cm), ali kada je u uporabi, zahtjeva površinu koja je po dimenzijama znatno veća (730x270 cm)! To znači da je za  funkcioniranje nekog igrališta potrebno osigurati znatno veći prostor od osnovnih dimenzija.

Dječja igrališta prati GS certifikat. Zbog sigurnosnih razloga, ovaj certifikat traži da se na svakoj vanjskoj strani penjalice osigura najmanje 2 metra dodatnog prostora (sigurnosna zona).

Više o tome
  1. 1
  2. 2